In och ut ur bil

 

Att ta sig in och ut ur sin bil kan vara besvärligt. Vi erbjuder en rad olika alternativ för att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för dig. Vi kan förse din bil med vridbara säten ramper, rullstolslyftar, extrahandtag, automatisk öppning och stängning av dörrar samt en hel del flera lösningar. Kom in till oss och berätta om ditt problem samt din önskan så ska vi se till att det blir så bra som möjligt för just dig!

Våra produkter

Manuell vridplatta som vrider sätet c:a 90 grader.

Turny

Elektriskt vridbart stolunderrede där vridningen är med hjälp av elmotor.

Elektriskt drivna stolsunderreden som vrider stolen ut ur bilen samt sänker ner stolen till en bra sitthöjd utanför bilen. Lämplig till lite högre bilar samt tillsammans med Caronysystemet. Turny EVO är programmerbar vilket gör den smidig i de flesta bilar, eftersom man via programmeringen bestämmer hur rörelsemönstret ska se ut. Den är dessutom lämplig i minibussar där man vill h den monterad i andra sätesraden, p.g.a. att den kan köras fram elektriskt och därmed underlätta passage in till tredje sätesraden.

Liknar Turny EVO dock med skillnaden att den inte sänker ner.

6-waybase stolsunderrede är till för bilar där man tänkt göra en invändig överflyttning.

Underredet är el-styrt framåt-bakåt, vrider nästan 180 grader och är höj- och sänkbart.

Carony systemet består bl.a. av ett hjulunderrede till vilket man kan flytta över stolen med person i mellan bil och underrede eller tvärt om. Det innebär att man kan sätta sig i stolen t.ex. inomhus och köras ut till bilen och flytta över till bilen utan att behöva flytta sig från stolen. Carony Go är ett eldrivet underrede som lämpar sig för de som kan köra själva med joystickstyrning.

Rullstolslyftar finns i olika typer och storlekar. Vissa monteras bak i bilen och andra kan man antingen sätta bak eller i sidodörr. Det är vanligt att man väljer en teleskopisk eller vikbar som gör att man kan se bakåt i inner backspegeln utan att lyften skymmer sikten. Det gör också att det släpps in mer dagsljus i bilen, samt att man kan öppna bakdörrarna och t.ex. lasta in saker utan att behöva fälla ut lyften..

 

Sitsbreddare
Sitsbreddaren förlänger ut sitsen c:a 20 cm åt sidan. Det gör att kanten på sitsbreddaren hamnar ungefär där ytterkanten på trösken är. Sitsbreddaren underlättar för användaren att sätta sig i dörröppningen, och sedan förflytta sig till bilsätet. Sitsbreddaren viks ihop och förvaras, fast monterad, mellan bilstolen och B-stolpen. Finns för både höger och vänster sida.

 

 

 

 

 

Uppresarlyften
Uppresarlyftens grundprincip är den samma som för sitsbreddaren, dock med tillägget att den har en motoriserad upp och ner funktion. Den hjälper alltså till att ställa sig upp, alternativt hjälper den till när man behöver sätta sig ner lite enklare.